Tervetuloa pelaamaan porraspeliä!
Pelin tarkoitus on kerätä tasan 21 pistettä heittämällä narupalloja porraspeliin niin, että ne jäävät roikkumaan portaisiin eli tankoihin. Pelin voittaa pelaaja tai joukkue, joka ensimmäiseksi saavuttaa tasan 21 pistettä pistelaskun päätteeksi.

Pelin valmistelu
Kokoa porraspeli kuvan näköiseksi. Kiinnitä osat tiukasti paikoilleen, jotta pelistä tulee tukeva.

Merkitse heittopaikka 4,5 metrin päähän pelistä. Lapsille voi antaa tasoitusta asettamalla heidän merkkinsä aikuisten merkkiä lähemmäksi. Jaa jokaiselle pelaajalle tai joukkueelle kolme narupalloa.

Pistelasku
Ylin porras on arvoltaan kolme pistettä, keskimmäinen porras kaksi pistettä ja alimmainen porras yhden pisteen. Kaikki kolme narupalloa ylimpään portaaseen saanut joukkue saa lisäksi bonuspisteen. Yhden kierroksen maksimipistemäärä on 10. Pisteet lasketaan vasta, kun kaikki pelaajat/joukkueet ovat heittäneet omat narupallonsa porraspeliin ja vain vaakatankoihin riippumaan jääneistä narupalloista saa pisteitä.

Pelin eteneminen
Pelin ensimmäisen kierroksen aloittaja on yhdellä heitolla parhaan pisteen saanut pelaaja/joukkue. Seuraavan kierroksen aloittaa aina edellisellä kierroksella eniten kerännyt pelaaja/joukkue. Toisena heittää seuraavaksi eniten pisteitä kerännyt pelaaja/joukkue.

Ensimmäinen pelaaja/joukkue heittää kolme narupalloa yksitellen peliä kohti yrittäen saada ne roikkumaan portaista. Heittotyyli on vapaa.

Toinen pelaaja/joukkue jatkaa heittäen omat narupallonsa peliä kohti. Pelaaja/joukkue voi omien pisteiden keräämisen lisäksi yrittää vähentää ensimmäisen heittäjän pisteitä tiputtamalla kyseisen joukkueen narupalloja pelistä.

(Kolmen pelaajan/joukkueen versiossa kolmas jatkaa toisen jälkeen samalla idealla)
Kun kaikki ovat heittäneet, lasketaan pisteet riippumaan jääneistä narupalloista ja merkitään ne ylös. Seuraavan kierroksen aloittaa eniten kierroksella pisteitä kerännyt pelaaja/joukkue, jonka jälkeen jatkaa toiseksi eniten pisteitä saanut.

Peliä jatketaan, kunnes joku pelaajista voittaa saamalla tasan 21 pistettä pistelaskun päätteeksi. Jos pelaaja/joukkue heittää yli 21 pistettä, he tippuvat edellisen kierroksen päättyessä olleeseen pistelukuun. Yhden pelin kesto vaihtelee muutamasta minuutista noin viiteentoista minuuttiin.